A Frigocur felhasználási területe:

Az összes fás szárú gyümölcsfaj:

Almatermésûek alma, körte, birs
Csonthéjasok kajszi-, õszi barack, cseresznye, meggy, szilva
Szõlõ csemege és borszõlõ

Nem fás szárú gyümölcs és zöldség kultúrákban a készítmény nem használható, azok károsodását okozhatja!

Javasolt növényvédelmi technológia:

Gyümölcskultúrákban:

Elsõ permetezés

Almatermésûekben:           rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig
Csonthájasoknál:           rügypattanáskor
   
Dózis:                 0,3 L / ha

Almánál korai zöldbimbós állapotig magasabb 1 L / ha dózist javaslunk

Második permetezés

gyümölcsritkítás céljából      a sziromhullást követõ 7 napon belül,
vagy gyümölcskötõdés fokozására      a sziromhullást követõ 15-25 nap között
   
Dózis:           0,3 L / ha
Hullás gátlásra:

      (amennyiben szükséges) augusztus hó folyamán
          0,7 L / ha
    
10 nap után még egyszer

          0,5 L / ha


Utolsó permetezés
(a fa téli felkészítése és a következõ évi terméshozam növelése érdekében) betakarítás után (ha az még októberben bekövetkezik).
Dózis:                0,3 L/ha

A betakarítás utáni kezelés a korai gyümölcsöknél célszerû (pl. cseresznye, meggy), a késõi betakarításúaknál ezt a permetező szer kezelést a gyümölcs növekedés idõszakában, célszerûen minden egyéb permetezéssel együtt (4-5 alkalommal) 0,1 L / ha dózissal végezzük, hogy maradjon kellõ idõ a hormonrendszer pozitív hatásainak kifejtésére, ekkor természetesen a betakarítás utáni permetezést elhagyjuk.

Szõlõ esetén:

Elsõ permetezés: virágzás elõtt 20-30 cm-es hajtásfejlõdésnél:
                        0,3 L / ha
Második permetezés: betakarítás után (ha az még októberben bekövetkezik):
                        0,3 L / ha

A permetező szert 400 - 600 liter / hektár permetlében, a növény felületén való egyenletes permetezőszer eloszlással célszerû kijuttatni.
Házi-kerti kijuttatásnál 3 - 10 ml / 10 liter permetlé használata célszerû.